BIOMILA Ľan zlatý bio 150g
Nelúpané semienko ľanu zlatého v bio kvalite Ľanové semienko bio patrí do zdravej kuchyne. Má orieškovú chuť a je to prirodzene bezlepková potravina.
B0519030
12 mesiacov
24
Poľnohospodárstvo EÚ/mimo EÚ
nešpecifikované
popis
Zloženie: nelúpané semeno ľanu zlatého z ekologického poľnohospodárstva
Energia | 2 053 kJ / 497 kcal |
tuky | 37,00 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,70 g |
sacharidy | 4,20 g |
- z toho cukry | 1,70 g |
vláknina | 26,00 g |
bielkoviny | 24,00 g |
soľ | 0,11 g |
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20°C a relatívnej vlhkosti do 70 %.
Doplňujúce informácie
Zaujímalo Vás:
Q: „Dobry den, chcem sa spytat.
- aky je rozdiel medzi normalnym ľanom a zlatym ľanom.
- ako sa ma ľan najlepsie konzumovat: staci v ustach dobre pozut alebo je potrebne ho zomliet na mlynceku?
- je potrebne ľan uchovavat v chladnicke?"
A:"ĽAN ZLATÝ/ ĽAN HNEDÝ: Rozdiel medzi ľanom hnedým a zlatým je len v odrode. Existuje mnoho variant ľanu: od žltej, cez zlatú, červenú, až po tmavohnedú. Zlatý ľan bol vyvinutý v r.1989 v Severnej Dakote špeciálne len pre výživu ľudí s cieľom vyššej syntézy omega3 mastných kyslín v rastline. Sú tu totiž typické klimatické podmienky: chladno, dlhšie letné dni, pôda,.. V Kanade je skôr tradícia pestovať ľan hnedý, no oba druhy sa používajú pre výživu ľudí + navyše z hnedého sa olej používa napr. v kozmetike, či farbiarskom priemysle. Uvádza sa, že zlatý ľan má orechovejšiu, maslovejšiu chuť. Každopádne platí, že oba druhy sú cenným zdrojom nenasýtených mastných kyselín –omega3 (tých dobrých) a ich obsah je porovnateľný. Omega-3 si telo nedokáže syntetizovať samo, preto ich musíme prijať v strave (čo v strednej Európe býva často nedostatkom= strava ochudobnená o ryby=zdroj omega3).
KONZUMÁCIA ĽANU: Záleží za akým účelom ho chcete konzumovať. Predpokladám, že ako zdroj omega-3. Tu je dôležité jemne podrvené ľanové semienka použiť v surovom stave = bez tepelnej úpravy, inak by sa zničili cenné omega-3. Spôsobov je niekoľko, buď poriadne požuť v ústach, alebo šetrne rozomlieť, nemusí byť až tak najemno (minimalizácia strát oxidáciou) a tak pridať do mlieka, jogurtu, či hotovej kaše.. Stačí 1 PL denne. Alebo úplne rozmixovať a pridať do drinku (napr. ovocná šťava, citrón, ovocie), nechať naboptnať 2 hodiny (uvoľní sa dôležitý sliz). Dôležité je, semienko mlieť tesne pred použitím, aby sme zabránili oxidácii vzácnych tukov.
Ak chcete riešiť problémy so žalúdkom (bolesti, zápaly, pálenie záhy) alebo zápchu, stačí ľan namočiť do vody, nechať odstáť, tak, aby sa vytvoril sliz a tak konzumovať 2 x denne 1 PL pred jedlom.
SKLADOVANIE: Je to olejnina náchylná na stuchnutie. Stačí ho skladovať na tmavom mieste, pri teplote najviac do 20°C. Samozrejme trvanlivosť predĺžime skladovaním pri nižších teplotách. V chladničke môže byť, najmä, ak si zomeliete viac ako ste chceli :-) Potom odporúčam poriadne zabaliť kvôli natiahnutiu ostatných pachov."
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
Recepty
príbuzné produkty
BIOMILA Chia semienka bio 200g
Semená Chia zo Šalvie hispánskej (Salvia hispanica) S vysokým obsahom vlákniny, sú zdrojom bielkovín. V bio kvalite.
BIOMILA Ľan hnedý bio 150g
Ľanové semienko bio patrí do zdravej kuchyne. Je to prirodzene bezlepková potravina.
BIOMILA Ľan zlatý bio 2,5 kg
nelúpané semienko ľanu zlatého v bio kvalite. Má orieškovú chuť a jeho ideálne použitie je bez tepelnej úpravy. Ľan je prirodzene ...
BIOMILA Slnečnicové semienka bio 250g
Slnečnicové semená patria do zdravej kuchyne, pretože sú plné cenných látok pre naše telo.