Raž ozimná bio PROBIO 500g
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.
P910098
12 mesiacov
14
Poľnohospodárstvo EÚ (Česká republika)
nešpecifikované
popis
Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou. Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát. Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.
Zloženie: raž ozimná bio
Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.
Energia | 1 522 kJ / 360 kcal |
tuky | 1,60 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,20 g |
sacharidy | 70,00 g |
- z toho cukry | 1,10 g |
vláknina | 13,00 g |
bielkoviny | 9,70 g |
soľ | < 0,01 g |
Skladovanie: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 70%
Alergény: Obsahuje lepok.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
príbuzné produkty
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.
Ovos nahý bio PROBIO 500g
Obilnina na priamu spotrebu. Ovos patrí medzi nutrične najvýznamnejšie obilniny.