Bábovka
Prísady:
5 vajec, 5 PL trstinového cukru bio, 5 lyžíc vody, 1 dcl oleja bio, 5 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1 vanilkový cukor bio, 1/2 prášku do pečiva bio, 1 PL kakaa.
Postup prípravy:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista a postupne vmiešame ostatné zložky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 1/2 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice vmiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Na sklade
0,46 €
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
Na sklade
0,68 €