Banánový koláč
Prísady:
180g trstinového cukru bio, 100g tuku, 3 vajcia, 3 veľmi zrelé banány, lyžička citrónovej šťavy, 250g hladkej múky napr. pohánkovej bio, 1/2 prášku do pečiva, ovsený nápoj,50g mletých orechov
Postup prípravy:
1 lyžičku nápoja zmiešame s troškou studenej vody a vajcami. Hmotu dáme na 30 minút do chladničky. Z tuku, trstinového cukru a vychladnutej hmoty pripravíme zmes. Banány roztlačíme s citrónovou šťavou. Múku zmiešame s orechami a práškom do pečiva. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g
Je vhodná ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Mlynský výrobok. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina.
Na sklade
4,38 €
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Na sklade
0,46 €