Čokoládové brownies s červenou repou
Sladkú čokoládovú chuť v tomto dezerte výborne dopľňa červená repa. Brownies upečte v tortovej forme, dozdobte ovocím a ružovými púčikmi, zrazu táto zdravá mňamka nadobudne krajší šmrnc.
Prísady: 500g uvarenej očistenej červenej repy, 100g špaldovej múky celozrnnej, 200g trstinového cukru, 200g horkej čokolády 60%, 4 vajcia, 100g masla, 2 ČL chia semienok, 2 ČL kakaa, 1 ks prášku do pečiva, chuťovo výrazný džem na potretie (napr. ríbezľový, višňový,...), strúhaný kokos na posypanie.
Postup prípravy: Vajcia, cukor, kakao, chia semienka, 100g nastrúhanej čokolády a rozpustené maslo si rozmiešame a necháme 15 minút postáť. Ďalej pridáme na jemno nastrúhanú červenú repu, 100g nasekanej čokolády a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy Ø 28 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 170 °C 30 cca 30 minút. Po upečení ešte teplý koláč natrieme džemom a posypeme kokosom.
Tip: podávame so šľahačkou a jahodami a ozdobíme lupienkami ruže.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kakao bio PROBIO 150g
100% kakaový prášok so znížením obsahom tuku, v bio kvalite, nealkalizované, bez prídavných látok.
BIOMILA Chia semienka bio 200g
Semená Chia zo Šalvie hispánskej (Salvia hispanica) S vysokým obsahom vlákniny, sú zdrojom bielkovín. V bio kvalite.
Bioláda ríbezľa bio 230g
Biodžem výberový špeciálny, pasterizovaný. Je vyrobený z červenej aj čiernej ríbezle, prisladený len jablčným koncentrátom a zahus ...