Cuketový koláč
Keď je cuketová sezóna, nesmie chýbať práve tento koláčik. Vyskúšajte recept!
Prísady:
550g strúhanej cukety, 200g trstinového cukru bio, 200g BIOMILA Špaldovej celozrnnej hladkej múky, 250g BIOMILA Ražnej celozrnnej múky, 1 vajce, 2dcl kokosového oleja bio, 3 PL kakaa, 1 ks kypriaceho prášku z vínneho kameňa, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 ks citrónového cukru bio, mletá škorica bio, bioláda.
Postup prípravy:
Všetky suroviny zmiešame, cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme. Povrch vlažného koláča potrieme bioládou a posypeme strúhaným kokosom
Náš tip:
Ak nemáme dostatok cukety, môžeme pristrúhať aj jablká.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
Bioláda marhuľová bio 230g
Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. Obsahuje tak 99% ovocia (z toho ...
Citrónový cukor bio AMYLON 20g
Bio cukor s prísadami. Má obdobné použitie strúhanej citrónovej kôry ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
Kokosový olej panenský bio Biolinie 240g
Kokosový olej v sklenenom pohári s uzáverom, v bielej tuhej podobe - topí sa už pri telesnej teplote človeka.
Kakao bio PROBIO 150g
100% kakaový prášok so znížením obsahom tuku, v bio kvalite, nealkalizované, bez prídavných látok.
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť. Ražná múka ...