Hrachová polievka
Prísady:
150g žltého poleného hrachu, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, koreňová zelenina (zeler, mrkva), zemiaky (spolu asi 350 g), 1 strúčik cesnaku, 100 g celozrnnej špaldovej múky, 4 PL slnečnicového oleja (prípadne 100 g slaninky), voda.
Postup prípravy:
Hrach namočíme aspoň na 2 hodiny (resp. i viac). Hrach vložíme do vody a varíme do polomäkka, z vody odoberáme penu. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Varíme, kým je zelenina a hrach mäkký (zatiaľ nesolíme). Na oleji opražíme pokrájanú slaninku. Vyberieme ju a na vypraženej masti osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Zaprášime múkou a pridáme trochu mletej červenej papriky. Zápražkou zahustíme polievku a všetko spolu rozmixujeme. Napokon dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Polievku podávame s chlebom a posypeme kockami opraženej slaninky.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Paprika sladká mletá bio Sonnentor 50g
Paprika sladká mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Inkovia ju používali ako platidlo. Pre ozajstných pôžitkárov ...