Slivkový koláč s ovsenými vločkami
Prísady:
Cesto: 150 g ovsené vločky jemné, 150g trstinového cukru, 120 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 120g masla, 1 banán, 1 lyžička mletej škorice, 1 vrecka kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli. 500g sliviek (my sme použili aj plody tradičnej hlošiny okoličnatej), 1 vanilkový cukor, 3 PL trstinového cukru, 2 kvapky citrónového oleja.
Postup prípravy:
Vo väčšej miske zmiešame vločky, špaldovú múku, trstinový cukor, maslo, rozpučený banán, škoricu, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. 4/5 dobre spracovaného cesta rukou utlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie (príp. do kruhovej formy potretej maslom a vysypanej múkou). Dáme piecť na 20 min. pri 170 °C. Odkôstkované slivky nakrájame na štvrtiny, pridáme k nim cukor, 2 kvapky citrónového oleja a premiešame. Keď po 20 minútach vyberieme cesto z rúry, rovnomerne naň navrstvíme slivky obalené v cukre a na povrch roztrúsime zvyšok cesta. Pečieme ďalších 20 minút.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
BIOMILA Vločky ovsené jemné bio 500g
Ovsené vločky jemné sú vyrobené zo zrna ovsa nahého, v bio kvalite.