Špaldové kernotto so zeleninou
Prísady:
250g BIOHARMONIE špaldového kernotta, 1 cibuľa, 1 väčšia farebná paprika, 100g fazuľových luskov, 100g BIOLINIE sterilizovanej kukuričky, 100g veľkej červenej fazule, 100g slnečnicového oleja, Sonnentor: mleté čierne korenie, ligurček, mletá rasca, kurkuma, soľ.
Postup prípravy:
Špaldové kernotto (veľké krúpy) pripravíme podľa návodu: prepláchneme vodou cez sitko, vložíme do hrnca so studenou vodou (v pomere asi 1:1,5), pridáme kvapku oleja a trošku soli a varíme pod pokrievkou na miernom plameni bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach je mäkké. Vypneme a necháme ešte 5 minút dôjsť. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme ostatnú zeleninu, všetky koreniny (množstvo len medzi prsty) a trošku osolíme. Podlejeme cca 100 ml vody a varíme do zmäknutia. Na tanieri navrstvíme na kernotto orestovanú zeleninu, prípadne môžeme nastrúhať tvrdý syr.
Náš tip:
Špaldové kernotto je výbornou alternatívou ryže, či inej prílohy. Príprava je jednoduchá a výsledok prekvapí. Chutí výborne aj za studena v rôznych šalátoch.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Špaldové krúpy (kernotto) bio PROBIO 500g
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.
Kukurica sterilizovaná bio PROBIO 340g
sterilizovaná zelenina bio v slanom náleve. Hmotnosť pevného podielu 230g.
Rasca mletá bio Sonnentor 60g
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Kurkuma bio Sonnentor 40 g
Kurkuma- energizujúca žltá a k tomu vraj prináša šťastie. Doprajte si fascinujúci zážitok marockého večera!
Ligurček rezaný bio Sonnentor 15 g
Jeho intenzívna vôňa so stopami anízu, citrónu a droždia, pripomína chuť zeleru. Jednodruhový bylinný ochucujúci prípravok v bio k ...