výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Špaldové lokše

Dĺžka čítania: 1 min., 0 sec.
Špaldové lokše

Prísady:

150g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, morská soľ, 600g uvarených zemiakov

Postup prípravy:

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Následne zemiaky popúčíme alebo najemno postrúhame. Opatrne zapracovávame celozrnnú múku a soľ a vypracujeme jemné cesto. Z cesta vytvarujeme valec v tvare knedle. Valček rozkrajáme na kolieska. Tie rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Jednotlivé lokše poprepichujeme nožom a pečieme z oboch strán na panvici bez oleja. Po upečení každú lokšu pomastíme roztopeným maslom prípadne olejom či masťou. Lokše môžeme jesť na slano i na sladko.
Pečeň na cibuľke: 1 veľkú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na oleji orestujeme (nesolíme!). Pridáme omytú a nakrájanú pečeň, orestujeme na prudkom plameni a potom na miernom plameni ešte podusíme asi 20 minút za občasného miešania. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením. Solíme na koniec. Pečeňou naplníme lokše.

Náš tip:

Vyskúšajte ich so slivkovým lekvárom a makom!

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
2,03 
-
+
Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g

Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g

Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio

Na sklade
2,42 
-
+