Špaldové toliariky
Prísady:
300g BIOMILA špaldovej celozrnnej hrubej múky, 1 vajce, 175 g masla, 75 g prírodného trstinového cukru bio, 1 balíček vanilkového cukru bio, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva bio, 1 čajová lyžička mletej škorice bio, 1/2 čajovej lyžičky mletého kardamónu bio, štipka soli, posekané orechy.
Postup prípravy:
Vajce s cukrom a maslom vymiešame do hladka, pridáme ostatné ingrediencie, okrem orechov a vytvoríme hladké cesto. Necháme odpočívať na 2 hodiny v chladničke. Z cesta vyformujeme valčeky o priemere asi 2 cm, ktoré rozkrájame na hrubé kolieska. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, trocha prstami roztlačíme a posypeme nasekanými orieškami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 12-15min.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.