Špaldový koláč s jablkami
Prísady:
300 g jabĺk - očistených, bez jadrincov a pokrájaných na kúsky, 400 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 200 g trstinového cukru, 200 g rastlinného tuku na pečenie, alebo masla, 2 - 3 vajcia, vanilka, škorica mletá, kypriaci prášok.
Postup prípravy:
Rastlinný tuk, či maslo nakrájané na kúsky zmiešame do peny s cukrom, pridáme žĺtky a postupne pridávame múku (spolu s 1/2 vrecka kypriaceho prášku) tak, aby konzistencia cesta zostala vláčna a polotuhá. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a opatrne zamiešame. Pridáme vanilku z polovice vanilkového struku (struk narežeme po dĺžke na polovicu a znútra vyškrabneme semienka vanilky, ktoré použijeme). Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme prikryli papierom na pečenie. Na cesto rozsypeme kúsky jabĺk a posypeme mletou škoricou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút, kým koláč získa zlato-hnedú farbu. Podávame ku káve, či čaju. Vhodný je aj na raňajky.
Náš tip:
Na toto maslové cesto je možné použiť aj iné druhy ovocia, podľa sezóny. Koláč vďaka špaldovej múke vydrží dlhšie čerstvý a šťavnatý a má príjemnú orieškovú chuť.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
Vanilka - struk bio Sonnentor 1 ks
Pravá vanilka prepožičiava lahôdkam niečo zmyselné. Používa sa najmä do sladkých mliečnych pokrmov.