Tekvicový bulgur s parmezánovým čipsom
Prísady:
BIOMILA Pšeničný bulgur, kurkuma, tekvica hokaido, zeleninový bujón, mletá rasca, čierne korenie, cibuľa, olivový olej, himalájska soľ, parmezán, čerstvá petržlenová vňať
Postup prípravy:
BIOMILA Pšeničný bulgur pripravíme podľa návodu. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu hokaido a kurkumu. Podlejeme trochou zeleninového vývaru, dochutíme mletou rascou, čienym korením a soľou a dusíme asi 10 min. Pred koncom pridáme vopred pripravený bulgur varíme asi 1 min a odstavíme. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať. Parmezánový chips - na zozohriatu panvicu rovnomerne rozsypeme nastruhaný parmezán necháme roztaviť a potom necháme vychladnúť. Vychladnutý sa dá rozlámať. Bulgur môže byť ako hlavný chod alebo sa perfektne hodí ako príloha k pečenému alebo konfitovanému kačaciemu stehnu.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Rasca mletá bio Sonnentor 60g
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Kurkuma bio Sonnentor 40 g
Kurkuma- energizujúca žltá a k tomu vraj prináša šťastie. Doprajte si fascinujúci zážitok marockého večera!
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!
BIOMILA Bulgur pšeničný bio 500g
Tajomný názov bulgur pochádza z arabštiny a znamená "varený". Jedná sa o predvarené a drvené zrno pšenice. Obilnina na priamu spot ...