Voňavá cukinová nátierka s korením
Prísady:
1 malá cukina, 5 PL slnečnicového oleja bio, celé farebné korenie bio, mletý zázvor bio, čili mleté bio, jemná morská soľ.
Postup prípravy:
Mladú cukinu umyjeme (prípadne staršiu ošúpeme a odstránime semienka) a pokrájame na kocky. Vložíme ich do vriacej vody, jemne posolíme a pridáme pár zrniek celého farebného korenia. Varíme, kým cukina nezmäkne a zvyšnú vodu zlejeme. Do zmesi cukiny s korením pridáme ešte olej (najlepší je za studena lisovaný) a rozmixujeme až vznikne hustá kaša. Pred podávaním ozdobíme mletým zázvorom, alebo mletým čili korením. Podávame natreté na pečive, alebo ako studený dip k zelenine alebo syru.
Náš tip:
Šupku z cukiny a dužinu s jadierkami môžeme použiť na vývar podobný kuraciemu, stačí uvariť v osolenej vode, scediť a použiť ako základ zeleninovej polievky.
Autorka receptu: Maja Kadlečíková, novinárka, cestovateľka, poetička a kuchárka :)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Zázvor mletý bio Sonnentor 30g
Alebo aj ďumbier lekársky. V jeho rodokmeni je to poznať. Okrem galgánu a kurkumy patrí tiež zázvor do rodiny zázvorovitých. Ostro ...
Chilli mleté bio Sonnentor 40 g
Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.