Trstinová melasa nesírená bio 450g
Trstinová melasa je cenená pre svoj obsah a pre výbornú chuť, ktorú dodáva mnohým pokrmom.
P130005
24 mesiacov
6
Paraguay
nešpecifikované
popis
Pre domorodé obyvateľstvo bývala melasa jednou z hlavných zložiek stravy a zároveň liečivom. Trstinová melasa vznikajúca pri výrobe trstinového cukru je cenená pre svoj obsah minerálnych látok a pre výbornú chuť, ktorú dodáva mnohým pokrmom. Na jej typickú výraznú chuť je potrebné si zvyknúť, hodí sa k pikantným a rajčiakovým pokrmom, do marinád, na mäso, do nápojov, do jablkových náplní a čokoládových ciest.
Zloženie: bio trstinová melasa
Energia | 1261 kJ / 297 kcal |
tuky | 0,20 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | < 0,20 g |
sacharidy | 69,60 g |
- z toho cukry | 58,80 g |
vláknina | 0,90 g |
bielkoviny | 3,70 g |
soľ | 0,04 g |
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste.
Doplňujúce informácie
Zaujímalo vás:
Q: Dobrý deň, zaujimalo by ma načo sa používa BIO MELASA NESIRENA a ako pomáha respek.pri akých problémoch je vhodné ju používať
A: Dobrý deň, bio melasu môžete použiť ako sladidlo, taktiež sa dá použiť na užívanie napr. rozpustená vo vode (napr. 1-2 lyžičky do pohára teplej vody ráno – možno dochutiť citrónom) alebo do jogurtu, čaju, mlieka, musli....... Je to vlastne „odpad“ pri výrobe cukru – biely cukor je pri výrobe zbavovaný všetkých pre organizmus potrebných minerálov, ktoré zostávajú v melase. Trstinová melasa na rozdiel od repnej sa správa neutrálne až zásadito, čo má pre ľudský organizmus veľký význam. Melasa obsahuje stopové prvky a minerály ako chróm, zinok, selén, mangán, molybdén, meď, horčík, fosfor a ďalšie. Dôležitou súčasťou melasy je vápnik, železo, sodík a draslík. V melase sa taktiež nachádza sedem esenciálnych, pre človeka veľmi významných aminokyselín. Melasa obsahuje aj celý rad vitamínov – vitamín A, D, vitamíny skupiny B. Dôležitou zložkou sú enzýmy a nenasýtené mastné kyseliny.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.