Banánové muffinky s hrozienkami
Prísady:
1/2 hrnčeka hrozienok bio, 1 hrnček rozpučených banánov, 6 lyžíc oleja bio, 1/2 hrnčeka cukru bio, 1 vanilkový cukor, 1 rozšľahané vajce, 300g BIOMILA hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžica kakaa, soľ.
Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 180°C. Muffinkové formičky (alebo iné mištičky) vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo väčšej miske zmiešame banány, olej, vajce, kakao a vanilkový cukor. Do menšej misky preosejeme zmes múky, prášku do pečiva, sódy a soli a do tejto zmesi zamiešame hrozienka, aby sa obalili múkou a nesadali v ceste. Potom všetko zľahka vmiešame do banánovej zmesi. Pomocou lyžice naplníme zmesou vymastené formy a pečieme cca 20 min.
Náš tip:
Namiesto čerstvých banánov môžete použiť sušené banánové plátky (trochu nalámané), ktoré máme aktuálne v akcii s výhodnou cenou!
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Na sklade
0,46 €
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
Na sklade
0,68 €