Bezlepková čerešňová bublanina
Sezóna čerešní sa nezaobíde bez bublaniny a tentoraz bezlepkovej. Je to jednoduché! S pohánkovou múkou v bio kvalite sa vám určite podarí.
Prísady: 3 vajíčka, 50g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 30g maku, 25g chia semienok, 60g pohánkovej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 2 PL olivového oleja, šťava a kôra z ½ citróna, štipka soli, čerešne.
Postup prípravy: Rúru si predhrejeme na 170°C. Vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou si vymiešame do peny /cca 20 min./ Mak si pomelieme a premiešame s chia semienkami, pohánkovou múkou a práškom do pečiva. Do vyšľahaných vajíčok pridáme olej, citrónovú kôru a šťavu. Jemne vmiešame suché ingrediencie a cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 24-26 cm. Na cesto poukladáme vykôstkované čerešne a pečieme 20-30 minút.
Tip: Namiesto čerešní môžeme použiť aj višne. Podávame s kokosovou kyslou smotanou a ozdobíme ovocím.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g
Je vhodná ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Mlynský výrobok. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina.
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
BIOMILA Chia semienka bio 200g
Semená Chia zo Šalvie hispánskej (Salvia hispanica) S vysokým obsahom vlákniny, sú zdrojom bielkovín. V bio kvalite.