Francúzska cibuľová polievka
Prísady:
3 väčšie biele cibule, 50 g masla, 50 g BIOMILA špaldovej hladkej múky (biela alebo celozrnná), 700 ml zeleninového alebo hydinového vývaru (z bujónu), biele suché víno, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ. Na dochutenie tvrdý syr, opečené kúsky chleba.
Postup prípravy:
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska (hrubé asi 3-4 mm), alebo na mesiačiky. Na masle opečieme cibuľu asi 5 minút, zaprášime múkou, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a ešte chvíľu opečieme, kým zmes začne mať hnedo-zlatú farbu. Zalejeme 0,5 dcl bieleho vína a vývarom, ktorý si vopred pripravíme (môžeme použiť bujón podľa návodu). Povaríme na miernom ohni asi 20 minút, za občasného miešania. Prilejeme ešte 2 dcl bieleho vína a ešte asi 5 minút varíme. Podľa chuti dosolíme. Podávame s nastrúhaným tvrdým syrom a opraženými kúskami chleba. Polievka má príjemnú exotickú chuť.
Náš tip:
Polievku môžeme obohatiť o uvarenú špaldu. Zrno špaldovej pšenice namočíme na 10 hodín (napr. cez noc) a potom varíme asi 20 minút. Gurmáni si môžu namiesto syra pridať opražené kúsky mandlí.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Rasca mletá bio Sonnentor 60g
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok
Kurací bujón - kocky bio PROBIO 66g
Kurací bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok.