výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Hydinové mäso so špaldovou pšenicou ako prílohou

Dĺžka čítania: 1 min., 27 sec.
Hydinové mäso so špaldovou pšenicou ako prílohou

Prísady:

200g zrna špaldovej pšenice bio, 300g morčacích pŕs, 300 g šalátovej uhorky, alebo cukiny, 300 g farebných paprík, 400 g cherry paradajok, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 180 g kešu orieškov, 4 PL oleja na pečenie bio, 4 PL sójovej omáčky, korenie garam-masala, morská soľ. Na dressing: 300 g bieleho jogurtu, 2 PL nasekaných čerstvých byliniek (môže byť bazalka, petržlenová vňať, koriander), šťava z jedného citróna, mleté čierne korenie, morská soľ s bylinkami.
 

Postup prípravy:

Príloha: Špaldovú pšenicu prepláchneme a namočíme do vody aspoň na 2 hodiny (najlepšie na 12 hodín). Potom ju v čistej vode uvaríme do mäkka (cca 30 min. – závisí od času, ako dlho bola namočená). Vodu nezlievame, aby sme nestratili cenné minerály. Na koniec môžeme pokvapkať olejom a prípadne dosoliť podľa chuti.

Šalát: Ošúpanú a umytú uhorku nakrájame na menšie kúsky. Umyté papriky nakrájame na ľubovoľné kúsky, paradajky môžeme nakrájať na polovičky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky. Zeleninové kúsky spolu dobre premiešame a trošku posolíme.

Dressing: V miske rozmiešame jogurt s nasekanými bylinkami, pretlačeným cesnakom, dochutíme citrónovou šťavou, bylinkovou soľou a korením. Na suchej panvici orestujeme kešu oriešky, ktoré pridáme do zeleninovej zmesi.

Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a okoreníme s garam-masala. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na tanier naložíme pšenicu, na ňu rozložíme zeleninu, mäso a polejeme pripraveným dressingom.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g

BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g

Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.

Na sklade
1,51 
-
+