Koláč s čerešňami
Prísady:
150g masla, 3 vajcia, 150g trstinového cukru bio, 250g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1/4 balíčku prášku do pečiva bio, 1 dcl mlieka, ovocie podľa sezóny (čerešne, marhule, slivky, hrozno, jablká, hrušky, atď.).
Postup prípravy:
Najskôr si pripravíme ovocie (asi 0,5 kg) – umyjeme ho, prípadne zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky. Môžeme zmiešať so škoricovým cukrom.
V mise zmiešame maslo s trstinovým cukrom a vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a zamiešame. Postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva. Potom mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov. Vznikne vláčne polotuhé cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech (ktorý predtým potrieme tukom a vysypeme múkou, alebo prikryjeme papierom na pečenie. Na cesto rozložíme pripravené ovocie a 25 minút pečieme pri teplote cca 180 °C. Po upečení nakrájame na kúsky, môžeme ešte posypať trstinovým cukrom a podávame - najlepšie ku káve, či čaju.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...