Kysnuté koláče
Prísady:
1 kg BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1 kypriaci prášok do pečiva bio, 3 pol. lyžice trstinového cukru bio, 3 dcl oleja bio, 1 l mlieka, 1 celé vajíčko + 1 žĺtok
KVÁSOK- troška mlieka, 1 pol. lyžica trstinového cukru bio, 7-10 dkg droždia
Postup prípravy:
Do múky pridáme prášok do pečiva, soľ, cukor a premiešame. Pridáme olej, mlieko, vajíčka a kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 1 hod. Urobíme koláče a necháme podkysnúť na plechu asi 1 hodinu. Pred pečením potrieme koláče rozšľahaným vajíčkom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Na sklade
0,46 €