Lahodná ryža parboiled na horčici a mede
Čo ponúka dlhozrnná ryža parboiled? Pochádza z južnej Ázie, kde bola pestovaná už pred mnohými tisícročiami. Ryža parboiled sa nelepí, rýchlejšie sa uvarí a nerozvarí sa. Pomocou pôsobenia vysokotlakovej pary je upravená tak, aby cenné látky prešli priamo do zrna a zostali v ňom zachované aj po vylúpaní. Je vhodná pre studenú i teplú kuchyňu a je prirodzene bezlepková.
Pripravte si ryžu na horčici a mede s fazuľovými luskami. Kombinácia sledkého medu, výraznej horčice a chilli dodá celkovému jedlu nezameniteľnú chuť. Celá príprava trvá veľmi krátko a výsledkom je rýchle zdravé a hlavne chutné jedlo.
Prísady:
1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody, malá cibuľka, 3 lyžice medu, 3 lyžice horčice, 1 lyžica olivového oleja, chilli mleté, mleté čierne korenie, soľ
Postup prípravy:
Malú cibuľku pokrájame na drobno, posolíme a dozlatista opražíme na troške oleja. Následne pridáme ryžu parboiled, ktorú uvaríme podľa postupu na zadnej strane obalu. Kým sa ryža varí pripravíme fazuľové lusky. Zohrejeme ich na pare, necháme vychladnúť a pokrájame na menšie kúsky. Takto nakrájané lusky krátko opražíme s mletým chilli. Med, horčicu a olivový olej zmiešame a pripravíme omáčku. Keď je ryža hotová zalejeme ju omáčkou a pomiešame. Môžeme servírovať.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Horčica z celých zŕn bio 160ml
Výborná bio horčica s celými zrnami pre extra labužníkov, je vynikajúca k syru, dresingom, údeninám, mäsu, napr. na naloženie  ...