Polievka z bielej fazule
Prísady:
1 konzerva bielej fazule, 1 ryžový krém na varenie (ako náhrada smotany na varenie), 1 PL špaldovej celozrnnej múky, mleté čierne korenie, soľ, majoránka (2 porcie).
Postup prípravy:
Fazuľu z konzervy zlejeme, prepláchneme vodou a pomixujeme. Fazuľu vložíme do hrnca, pridáme korenie. V troche ryžového krému nahladko rozmiešame múku, pridáme zvyšný krém a vlejeme do hrnca k fazuli. Za stáleho miešania necháme zovrieť, varíme do zhustnutia, podľa potreby rozriedime mliekom alebo vodou a ešte povaríme. Dochutíme majoránkou a dosolíme. Táto krémová fazuľová polievka zasýti a zahreje aj v chladných dňoch.
Text a foto © Maja Kadlečíková, novinárka, poetka a cestovateľka.
Náš tip:
Tip autorky: Pred podávaním ozdobte kúskom zrelého syra a prelejte olivovým olejom, takto obyčajná polievka získa šarm a spoľahlivo zdravo zasýti.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Majorán bio Sonnentor 10g
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Nielen do gúlašu!
Kulinárska špecialita z mandlí bio EcoMil 200ml
Výborná náhrada smotany, navyše s oveľa nižším energetickým obsahom! Neobsahuje laktózu, lepok, cholesterol a sóju
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!