Špaldová polievka s hráškom
Prísady: 150g hrášku, 100g mrkvy, 50g kalerábu, 50g BIOMILA pšenice špaldovej, 1 menšia jarná cibuľka, olivový olej alebo maslo ghee, 1 ks bujón zeleninový sv. Hildegardy, soľ, 2ks bobkový list, celé čierne a nové korenie, petržlenová vňať.
Postup prípravy: Špaldu namočíme na 12 hodín. V čistej vode ju uvaríme do mäkka. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, korenie, bujón a hrášok. Pred dovarením polievky pridáme uvarenú špaldu s vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.
Korenie čierne celé bio Sonnentor 55g
Korenie je viac než kýchací prášok. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...
Bobkový list bio Sonnentor 10g
Bobkový list alebo vavrín - antický symbol víťazstva a múdrosti dnes ctí svojou prítomnosťou celú radu obľúbených pokrmov.  ...
Bujón zeleninová polievka sv. Hildegardy bio Sonnentor 120g
Číra zeleninová polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje a chutí skvelo. Obsahuje sušenú zeleninu a vybrané druhy bylín a korení sv. H ...