Špaldová vianočná štóla
Prísady:
350g BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky, 60g trstinového cukru bio, 50g masla, 1 vanilkový cukor bio, 2 PL medu bio, 2 PL rumu, perníkové korenie bio, štipku soli, maslo na potretie
Kvások: 130g BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky, cca 200 ml vlažného mlieka, 1 PL trstinového cukru bio, 25g droždia. Sušené ovocie: marhule, hrozienka, banánové plátky
Postup prípravy:
Z múky, cukru, droždia a vlažného mlieka si pripravíme kvások. V mise rozmiešame maslo, cukor, rum, pridáme ostatné ingrediencie a hotový kvások. Necháme cca 40 minút kysnúť. Potom cesto ešte raz prepracujeme a necháme 10 minút odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozváľame na hrubo, pričom okraje necháme hrubšie. Cesto preložíme, slabší okraj k hrubšiemu. Štolu preložíme na vymastený plech, potrieme roztopeným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení znovu potrieme maslom, môžeme posypať kokosovou múčkou alebo mandľovými lístkami.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Perníkové korenie bio Sonnentor 40 g
Ako názov napovedá používa sa na prípravu perníkov. Ale výborne sa hodí i do vianočného pečiva, na prípravu ovocného chlebíčka, či ...
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
Banánové plátky bio PROBIO 150g
Sušené ovocie jednodruhové presladené v bio kvalite.