Špaldové bio perníčky plnené
Prísady:
500g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 200g medu bio, 160g trstinového cukru bio, 1 perníkové korenie bio, 90g masla, 1 káv. lyžička kypriaceho prášku bio, 2 vajcia, domáci slivkový lekvár, alebo iný džem (napr. ríbezľový, malinový)
Postup prípravy:
V kastróliku roztopíme med s cukrom a perníkovým korením (zmes nemusí byť teplá, iba tekutá). V miske zmiešame ostatné ingrediencie: múku, maslo, kypriaci prášok a celé vajcia. Do misy pridáme roztopenú zmes medu s cukrom a dobre spolu premiešame. Vznikne mäkké vláčne cesto. Pomúčime ho, prikryjeme a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chlade. Potom cesto postupne po častiach vyvaľkáme na asi 3 mm hrubé pláty, z ktorých vykrajujeme ľubovoľné tvary (napr. kolieska, srdiečka, kvietky apod.). Tie ukladáme na plech prikrytý papierom na pečenie. Pozor – vykrojte vždy párny počet toho istého tvaru, aby ste ich mohli spojiť! Na každé koliesko dáme kúsok (kávová lyžička) plnky – najlepšie marmelády a prikryjeme ho druhým kolieskom. To potrieme rozšľahaným vaječným žĺtkom. Na vrch môžeme položiť ešte kúsok orecha. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C kým sa perníčky nenafúknu, spoja sa vrstvy a získajú zlatohnedú farbu.
Náš tip:
Perníčky vydržia dlho mäkké a chutné... (pokiaľ ich domáci maškrtníci nezjedia skôr)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Perníkové korenie bio Sonnentor 40 g
Ako názov napovedá používa sa na prípravu perníkov. Ale výborne sa hodí i do vianočného pečiva, na prípravu ovocného chlebíčka, či ...