Špaldové celozrnné penne s pestom
Prísady:
400g BIOMILA Špaldových celozrnných cestovín penne, 2 ČL pesta, 150g mäkkého syra typu Lučina, vývar z cestovín, tvrdý syr, olivový olej podľa potreby.
Postup prípravy:
Špaldové celozrnné penne uvaríme podľa návodu na spôsob al dente. Cestoviny zlejeme, ale časť vývaru z nich si odložíme. Pesto zmiešame s mäkkým syrom vo veľkej nádobe. K tejto zmesi pridáme práve uvarené cestoviny, dobre premiešame a necháme chvíľu zakryté postáť. Podľa potreby konzistenciu zriedime odloženým vývarom z cestovín. Podávame pokvapkané olivovým olejom a postrúhaným tvrdým syrom.
Náš tip:
Pesto si môžeme pripraviť aj doma zmiešaním rozmixovanej čerstvej bazalky, rozdrvených píniových orieškov a panenského olivového oleja
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldové celozrnné penne BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK Vedeli ste, že tieto špi ...