Špaldové cestoviny s kuracím mäsom
Prísady:
400g BIOMILA špaldových celozrnných špirál, 500g kuracieho mäsa, 300g šalátovej uhorky, 300g farebných paprík, 400g cherry paradajok, 180g kešu orieškov, 5 PL olivového oleja bio, 4 PL sójovej omáčky, 1 PL vínného octu s ligurčekom bio, morská soľ, mletá červená paprika bio, mleté čierne korenie.
Dressing: 300g bieleho jogurtu, 2 PL nasekaných čerstvých byliniek (majorán, ligurček, petržlenová vňať), šťava z jedného citróna, morská soľ s bylinkami bio.
Postup prípravy:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom. Ošúpanú a umytú uhorku nakrájame na menšie kúsky, paradajky môžeme nakrájať na polovičky. Zmiešame vo veľkej mise. Na suchej panvici orestujeme kešu oriešky, odložíme. Papriky nakrájame na približne rovnaké kúsky pokvapkáme olivovým olejom, mierne osolíme, premiešame a krátko, ale sprudka restujeme na panvici. Pridáme k ostatnej zelenine, okoreníme a pridáme trocha vínneho octu. V miske rozmiešame jogurt s nasekanými bylinkami, dochutíme citrónovou šťavou, bylinkovou soľou.
Mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, červenú papriku a pokvapkáme sójovou omáčkou. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na taniere rozdelíme cestoviny, zeleninu, mäso a polejeme pripraveným dressingom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Paprika sladká mletá bio Sonnentor 50g
Paprika sladká mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Inkovia ju používali ako platidlo. Pre ozajstných pôžitkárov ...
Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!
BIOMILA Špaldové celozrnné špirály BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK Vedeli ste, že tieto špi ...