Špaldové lokše
Prísady:
150g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, morská soľ, 600g uvarených zemiakov
Postup prípravy:
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Následne zemiaky popúčíme alebo najemno postrúhame. Opatrne zapracovávame celozrnnú múku a soľ a vypracujeme jemné cesto. Z cesta vytvarujeme valec v tvare knedle. Valček rozkrajáme na kolieska. Tie rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Jednotlivé lokše poprepichujeme nožom a pečieme z oboch strán na panvici bez oleja. Po upečení každú lokšu pomastíme roztopeným maslom prípadne olejom či masťou. Lokše môžeme jesť na slano i na sladko.
Pečeň na cibuľke: 1 veľkú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na oleji orestujeme (nesolíme!). Pridáme omytú a nakrájanú pečeň, orestujeme na prudkom plameni a potom na miernom plameni ešte podusíme asi 20 minút za občasného miešania. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením. Solíme na koniec. Pečeňou naplníme lokše.
Náš tip:
Náš tip:
Vyskúšajte ich so slivkovým lekvárom a makom!
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €
Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio
Na sklade
2,42 €