Špaldové lúpačky
Prísady:
6 dcl mlieka, 9 PL trstinového cukru bio, 10 dkg droždia, 1 kg BIOMILA špaldovej celozrnnej múky, 2 dcl oleja, 1 čaj. lyžička soli
Postup prípravy:
Všetko spolu spracujeme na vláčne cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na desať bochníkov. Bochník rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na osem častí. Na vonkajšiu stranu kladieme plnku (orechovú, alebo slivkový lekvár) a stáčame smerom do stredu. Tvarujeme rohlíky a kladieme na vymastený plech. Pred pečením potrieme vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €