Špaldové štvorlístky
Prísady:
300g zemiakov, 700g BIOMILA špaldovej hladkej múky, 300g masla, 3 PL bio trstinového cukru, 3 žĺtky, 40g droždia, 150g tvrdého syra, 1 vajce, bio sezam a mak na posypanie, olej
Postup prípravy:
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a postrúhame. Z preosiatej múky, 250g masla, zemiakov, cukru, žĺtkov, ČL soli a rozdrveného droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
Potom cesto rozvaľkáme, trikrát preložíme, opäť rozvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a posypeme sezamom. Opäť preložíme a rozvaľkáme.
Z cesta povykrajujeme štvorlístky a posypeme ich makom alebo sezamom. Pečieme pri teplote 185°C asi 25 minút.