Špaldové medovníčky s čokoládovou polevou
Receptov na vianočné medovníčky je množstvo. Inšpirujte sa naším receptom na mäkkučké špaldové medovníkové srdiečka.
Prísady: 200g špaldovej celozrnnej múky, 200g pšeničnej alebo špaldovej múky hladkej, 160g trstinového cukru (môže byť aj práškový), 120g medu, 60g masla, 2 vajcia, 2 ČL škorice mletej Cejlón, 1 ČL sódy bikarbóny, bioláda (hruška, slivka, ríbezľa), 100g čokolády 54%, 1 PL kokosového oleja
Postup prípravy: Zmäknuté maslo rozmiešame s medom, vajíčkami a trstinovým cukrom. Pridáme múku rozmiešanú so škoricou a sódou. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do mikroténového vrecka vložíme na 1 hodinu do chladničky. Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrajujeme srdiečka, dáme na plech a pečieme na 180°C asi 8 minút. Upečené medovníčky zlepujeme marmeládou a necháme zmäknúť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň medovníčky namáčame v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a kokosového oleja. Zdobíme podľa vlastnej kreativity ;)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
Bioláda slivková bio 230g
Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. Obsahuje tak 99% ovocia (z toho ...
Kokosový olej dezodorizovaný bio Biolinie 240g
Kokosový olej v sklenenom pohári s uzáverom, v bielej tuhej podobe - topí sa už pri telesnej teplote človeka.
Bioláda višňová bio 230g
Biodžem výberový špeciálny, pasterizovaný. Prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený citrusovým pektínom. Na 100g bolo použ ...