Špargľová polievka
Prísady:
800 g bielej špargle, 3 menšie petržleny, 4 mrkvy, 1 cibuľa, 3 ks jarnej cibuľky, 5 strúčikov cesnaku, prepúšťané maslo - ghí, slnečnicový olej na pečenie a vyprážanie bio, BIOMILA špaldová celozrnná múka hladká, mandľová smotana bio, soľ, biele korenie.
Postup prípravy:
Špargľu dôkladne ošúpeme a vložíme spolu s očisteným petržlenom vcelku do vriacej osolenej vody. Pripravíme si restovanú zeleninu k polievke: Očistenú mrkvu s jarnou cibuľkou bez vňate pomaly restujeme na prepúšťanom masle, osolíme a zakryjeme. Tesne pred odstavením vložíme vňať z jarnej cibuľky a na plátky nakrájaný cesnak.
Uvarený petržlen z hrnca vyberieme, pokrájame na kolieska a odložíme bokom. Špargľu rozmixujeme ponorným mixérom, dosolíme, jemne dochutíme bielym korením. Na oleji speníme cibuľu, pridáme špaldovú múku a touto zápražkou zahustíme polievku. Vložíme kolieska petržlenu a zjemníme ešte mandľovou smotanou. Podávame s orestovanou zeleninou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kulinárska špecialita z mandlí bio EcoMil 200ml
Výborná náhrada smotany, navyše s oveľa nižším energetickým obsahom! Neobsahuje laktózu, lepok, cholesterol a sóju