výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Štedrák

Dĺžka čítania: 1 min., 16 sec.
Štedrák

Prísady:

600g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hrubej, 3dcl mlieka, 120g masla, 100g bio trstinového prírodného cukru, 30g droždia, 2 žĺtky, morská soľ. Plnky:
1. Tvarohová – 250g tvarohu, 4 lyžice kyslej smotany, 1 van. cukor, 2 lyžice trstinového cukru
2. Lekvárová – slivkový lekvár
3. Orechová – 120g mletých orechov, 80g trstinového cukru
4. Maková – 120g mletého maku, 80g trstinového cukru
20g masla – roztopeného (na poliatie orechovej a makovej plnky) 

Postup prípravy:

Pripravíme si kvások ( trocha teplého mlieka, lyžička cukru a droždie ). Ostatné suroviny spolu zmiešame, pridáme kvások a vymiesime cesto. Necháme kysnúť asi 1 hodinu.
 
   Medzitým si pripravíme plnky:
1. Tvarohová – 250g tvarohu, 4 lyžice kyslej smotany, 1 van. cukor, 2 lyžice trstinového
     cukru
2. Lekvárová – slivkový lekvár
3. Orechová – 120g mletých orechov, 80g trstinového cukru
4. Maková – 120g mletého maku, 80g trstinového cukru
    20g masla – roztopeného ( na poliatie orechovej a makovej plnky ) 

Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 bochníkov. 1 bochník rozvaľkáme a položíme na vymastený plech. Ako prvú dáme lekvárovú plnku a ďalej striedame cesto a orechová plnka, maková plnka (tieto plnky vždy po rozhrnutí na cesto pokvapkáme roztopeným maslom). Nakoniec dáme tvarohovú plnku. Posledný 5. bochník rozvaľkáme a pokrájame na 2cm široké pásiky, ktoré kladieme na tvarohovú plnku do tvaru mriežky. Nakoniec potrieme bielkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 210°C. Pečieme do zlatista.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+
Bioláda slivková bio 230g

Bioláda slivková bio 230g

Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. Obsahuje tak 99% ovocia (z toho ...

Na sklade
3,83 
-
+