BIOMILA Pohánka lúpaná krúpy bio 500g
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina. Pohánka je ľahko stráviteľná a výživovo hodnotná pseudoobilnina.
B0519022
12 mesiacov
12
Poľnohospodárstvo EÚ/ mimo EÚ
nešpecifikované
popis
Zložením je Pohánka jedlá (Fagopyrum esculentum) podobná obilnému zrnu, preto sa zaraďujú jej semená medzi obilniny, aj keď botanicky patrí medzi stavikrvovité. Takže hlavnú zložku predstavujú sacharidy- škroby, ktoré sú zdrojom energie, a tiež nesmieme zabudnúť na prítomnú prospešnú vlákninu. Z bielkovín obsahuje 18 rôznych aminokyselín, tuky predstavujú 2-3 %. Z vitamínov sú to vitamíny skupiny B, vitamín E, minerálne látky: horčík, zinok, selén, a ďalšie stopové prvky. Významnou zložkou pohánky jedlej je cholín (pomáha regenerácii úpečeňových buniek) a antioxidačné bioflavonoidy, z ktorých najvýznamnejší je rutín = vitamín P (napomáha pevnosti a pružnosti ciev).
Pohánka je prirodzene bezlepková a vhodná pre celiatikov, diabetikov, pre tehotné ženy aj pre osoby so srdvovo-cievnymi problémami.
Pohánkové krúpy sú vhodné do polievok, šalátov, rizota, na zapekanie i ako príloha. Odporúčame ju konzumovať najmä v zimnom období, pretože škrobovité zrno pohánky má silnú prehrievajúcu energiu. Pri lúpaní pohánky sa získavajú ako vedľajší produkt pohánkové šupky. Používame ich ako plnidlo do vankusov, pretože sú výborným akumulátorom tepla.
Zloženie: pohánka lúpaná krúpy z ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Pohánku dôkladne prepláchneme v studenej vode. Na varenie používame 1,5 dielu vody
na 1 diel pohánky. Nikdy nezlievame, aby nedošlo k strate rutínu. Varíme 2-3 minúty v osolenej
vode s kvapkou oleja a 30 minút necháme dôjsť.
Energia | 1 461 kJ / 345 kcal |
tuky | 3,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
sacharidy | 65,0 g |
- z toho cukry | 1,3 g |
vláknina | 12,0 g |
bielkoviny | 3,6 g |
soľ | < 0,01 g |
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.