BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť. Ražná múka celozrnná stredná bio (zaradenie podľa PK SR) hladká.
B0313205
6 mesiacov
10
Poľnohospodárstvo EÚ
nešpecifikované
popis
Ražná celozrnná múka vzniká zomletím celého zrna, teda aj obalových vrstiev. Veľkým benefitom tejto múky je vysoký obsah vlákniny,
ktorá dosahuje v našej múke viac ako 13%. Vláknina predstavuje nestráviteľnú zložku potravy, ktorá sa nevstrebáva, len prechádza
tráviacim traktom. Tým pôsobí na správnu funkciu čriev a zároveň zabezpečuje pomalšie vstrebávanie cukrov. Jedlo teda prinesie
pocit sýtosti na dlhšiu dobu a zároveň pôsobí preventívne z hľadiska zachovania normálnej hladiny cukru v krvi. Okrem vlákniny
obsahuje raž mnoho ďalších cenných látok, ktoré sa spájajú s prevenciou vzniku rôznych ochorení.
Ražná celozrnná múka pri použití v ceste zabezpečí jeho hutnosť a výraznú chuť. Hodí sa na pečenie chleba kváskového i chleba
upečeného s použitím droždia. Použite ju na zahustenie polievok, prípravu obilných kaší, či medovníka.
k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia,
cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Výživové údaje v 100 g
Energia | 1 257 kJ / 300 kcal |
tuky | 1,73 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,95 g |
sacharidy | 71,76 g |
- z toho cukry | 1,90 g |
vláknina | 13,30 g |
bielkoviny | 11,27 g |
soľ | < 0,01 g |
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Doplňujúce informácie
Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírenáv krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje črevnú peristaltiku. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.
Zaujímalo Vás:
A: „Dobrý deň, pán Sokol, raž obsahuje lepok (v raži nazývaný sekalín) a z toho dôvodu je zaradená medzi alergény. Všetky výrobky vyrobené z raže, a teda ja ražná múka, obsahujú lepok a preto nie sú vhodné pre celiatikov. Pokiaľ máte záujem o bezlepkové výrobky, pozrite na našej stránke bezlepkové produkty v kategórií Jednoducho bezlepkovo. Z bezlepkových múk vám odporúčame pohánkovú múku, alebo kukuričnú. Ďakujeme za Vašu otázku, v prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať.“
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
Recepty
príbuzné produkty
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť.
BIOMILA Ražné celozrnné rezance BIO 250 g
BIO bezvaječné ražné celozrnné cestoviny sušené.
BIOMILA Ražné celozrnné špirály BIO 250 g
BIO bezvaječné ražné celozrnné cestoviny sušené
Ražná múka svetlá (výražková) Bio 4 kg
Určená na prípravu chleba. Mlynský obilný výrobok, Ražná múka výrážková (biela)