výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg

Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť. Ražná múka celozrnná stredná bio (zaradenie podľa PK SR) hladká.

Bio Rastlinné Bez pridaného cukru Bez mlieka Bez konzervačných látok a umelých farbív Vyrobené na Slovensku
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg
Kód produktu:

B0313205

Trvanlivosť:

6 mesiacov

Počet kusov v kartóne:

10

Krajina pôvodu:

Poľnohospodárstvo EÚ

Výrobca:

Biomila

varianty:
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 1kg
Na sklade
1,36 
1,36 
1,13 
-
+

popis

Ražná celozrnná múka vzniká zomletím celého zrna, teda aj obalových vrstiev. Veľkým benefitom tejto múky je vysoký obsah vlákniny,
ktorá dosahuje v našej múke viac ako 13%. Vláknina predstavuje nestráviteľnú zložku potravy, ktorá sa nevstrebáva, len prechádza
tráviacim traktom. Tým pôsobí na správnu funkciu čriev a zároveň zabezpečuje pomalšie vstrebávanie cukrov. Jedlo teda prinesie
pocit sýtosti na dlhšiu dobu a zároveň pôsobí preventívne z hľadiska zachovania normálnej hladiny cukru v krvi. 
Okrem vlákniny
obsahuje raž mnoho ďalších cenných látok, ktoré sa spájajú s prevenciou vzniku rôznych ochorení.

Ražná celozrnná múka pri použití v ceste zabezpečí jeho hutnosť a výraznú chuť. Hodí sa na pečenie chleba kváskového i chleba
upečeného s použitím droždia. Použite ju na zahustenie polievok, prípravu obilných kaší, či medovníka.

Rady pred prvým použitím: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať
                                                  k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia,
                                                  cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky. 
 
Zloženie: ražná celozrnná múka hladká*
                * z ekologického poľnohospodárstva

Výživové údaje                                                             v 100 g                         
  Energia         1 257 kJ / 300 kcal      
  tuky                 1,73 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny                        0,95 g
  sacharidy               71,76 g
        - z toho cukry                 1,90 g
  vláknina               13,30 g
  bielkoviny               11,27 g
  soľ              < 0,01 g


Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.

Alergény: Obsahuje lepok.

Doplňujúce informácie


RažRaž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírenáv krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje črevnú peristaltiku. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.     

Zaujímalo Vás:

Q: „Dobrý deň. Ako to že pri ražnej muke je napísane upozornenie, že obsahuje lepok.  Ďakujem za vysvetlenie. Sokol“
A: „Dobrý deň, pán Sokol, raž obsahuje lepok (v raži nazývaný sekalín) a z toho dôvodu je zaradená medzi alergény. Všetky výrobky vyrobené z raže, a teda ja ražná múka, obsahujú lepok a preto nie sú vhodné pre celiatikov. Pokiaľ máte záujem o bezlepkové výrobky, pozrite na našej stránke bezlepkové produkty v kategórií Jednoducho bezlepkovo. Z bezlepkových múk vám odporúčame pohánkovú múku, alebo kukuričnú. Ďakujeme za Vašu otázku,
 v prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať.“

 
Q: "Dobrý deň, zaujímalo by ma, prečo sa teraz balí ražná múka do 900-gramového balenia, namiesto kilového? Ďakujem, František"
A: "Dobrý deň, pán František, 900-gramové balenie namiesto kilového sme začali vyrábať kvôli technickým obmedzeniam našej novej baliacej linky (hladká múka ražná je ľahšia a zaberie väčší objem ako nám dovoľuje veľkosť papierového vrecka, ktoré treba ešte zahnúť a zalepiť). Gramáž je viditeľne zobrazená na prednej strane obalu, pre informáciu všetkých spotrebiteľov. A prispôsobili sme tomu - znížili aj cenu výrobku."

 

otázka pre predajcu

Potrebujete poradiť s výberom produktu alebo máte akékoľvek ďalšie otázky?
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.

recenzia

Pre vloženie recenzie musíte byť prihlásení

Recepty

príbuzné produkty

BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg

BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg

Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť.

Na sklade
5,32 
-
+
BIOMILA Ražné celozrnné rezance BIO 250 g

BIOMILA Ražné celozrnné rezance BIO 250 g

BIO bezvaječné ražné celozrnné cestoviny sušené.

Na sklade
1,19 
-
+
BIOMILA Ražné celozrnné špirály BIO 250 g

BIOMILA Ražné celozrnné špirály BIO 250 g

BIO bezvaječné ražné celozrnné cestoviny sušené

Na sklade
1,19 
-
+
Ražná múka svetlá (výražková) Bio 4 kg

Ražná múka svetlá (výražková) Bio 4 kg

Určená na prípravu chleba. Mlynský obilný výrobok, Ražná múka výrážková (biela)

Na objednávku
10,58 
-
+