BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť.
B0529051
6 mesiacov
1
Poľnohospodárstvo EÚ (Slovenská republika)
nešpecifikované
popis
Ražná celozrnná múka vzniká zomletím celého zrna, teda aj obalových vrstiev. Veľkým benefitom tejto múky je vysoký obsah vlákniny,
ktorá dosahuje v našej múke viac ako 13%. Vláknina predstavuje nestráviteľnú zložku potravy, ktorá sa nevstrebáva, len prechádza
tráviacim traktom. Tým pôsobí na správnu funkciu čriev a zároveň zabezpečuje pomalšie vstrebávanie cukrov. Jedlo teda prinesie
pocit sýtosti na dlhšiu dobu a zároveň pôsobí preventívne z hľadiska zachovania normálnej hladiny cukru v krvi. Okrem vlákniny
obsahuje raž mnoho ďalších cenných látok, ktoré sa spájajú s prevenciou vzniku rôznych ochorení.
Ražná celozrnná múka pri použití v ceste zabezpečí jeho hutnosť a výraznú chuť. Hodí sa na pečenie chleba kváskového i chleba
upečeného s použitím droždia. Použite ju na zahustenie polievok, prípravu obilných kaší, či medovníka.
Rady pred prvým použitím: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať
k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia,
cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Zloženie: ražná celozrnná múka hladká*
* z ekologického poľnohospodárstva
Energia | 1 257 kJ / 300 kcal |
tuky | 1,73 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,95 g |
sacharidy | 71,76 g |
- z toho cukry | 1,90 g |
vláknina | 13,30 g |
bielkoviny | 11,27 g |
soľ | < 0,01 g |
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Doplňujúce informácie
Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírenáv krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje črevnú peristaltiku. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.
Zaujímalo Vás:
Q: „Dobrý deň. Ako to že pri ražnej muke je napísane upozornenie, že obsahuje lepok. Ďakujem za vysvetlenie. Sokol“
A: „Dobrý deň, pán Sokol, raž obsahuje lepok (v raži nazývaný sekalín) a z toho dôvodu je zaradená medzi alergény. Všetky výrobky vyrobené z raže, a teda ja ražná múka, obsahujú lepok a preto nie sú vhodné pre celiatikov. Pokiaľ máte záujem o bezlepkové výrobky, pozrite na našej stránke bezlepkové produkty v kategórií Jednoducho bezlepkovo. Z bezlepkových múk vám odporúčame pohánkovú múku, alebo kukuričnú. Ďakujeme za Vašu otázku, v prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať.“
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
Hodnotil 1 užívateľ
Jana Maňáková
.....táto múka je základ pre štartér, ktorý je po danom čase super pripravený, takže môžem len doporučiť....
príbuzné produkty
BIOMILA Špaldová chlebová múka graham bio 4kg
Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického, i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál.
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká bio 4kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...