BIOMILA Ryža dlhozrnná natural bio 500g
Ryža natural nie je lúpaná ani leštená, preto si zachováva vyšší obsah cenných látok. Po uvarení je príjemne chrumkavá s výraznou chuťou a vôňou.
B0519007
18 mesiacov
12
Poľnohospodárstvo mimo EÚ
nešpecifikované
popis
Ryža pochádza z južnej Ázie, kde bola pestovaná už pred mnohými tisícročiami. Hnedá ryža má výraznú chuť a zachováva si cenné látky, pretože nie je brúsená. Vhodná je pre studenú i teplú kuchyňu, odporúča sa ako príloha k mäsovým i zeleninovým jedlám a k príprave rizota.
Vedeli ste, že: dlhozrnná ryža natural je niekedy označovaná aj ako ryža vodná? Vďaka šetrnému spracovaniu
(nie je brúsená) si ryža zachováva maximálny podiel výživných látok ak sú minerálne látky, vitamíny
a vlákninu.
Zloženie: ryža dlhozrnná natural z ekologického poľnohospodárstva
Základná príprava: Ryžu prepláchneme a vložíme do hrnca s vodou v pomere 1:2 (ryža:voda). Pridáme kvapku oleja
a štipku soli. Na miernom ohni varíme pod pokrievkou cca 40-50 minút. Potom odstavíme z platne
a necháme ryžu 10 minút dôjsť. Pre rýchlejšiu prípravu môžeme ryžu natural po prepláchnutí namočiť
vopred napr. na noc a potom variť v tej istej vode (vodu potom max 1 cm nad úroveň ryže).
Energia | 1 558 kJ / 335 kcal |
tuky | 3,40 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,00 g |
sacharidy | 73,00 g |
- z toho cukry | 0,00 g |
vláknina | 2,50 g |
bielkoviny | 8,20 g |
soľ | 0,02 g |
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
príbuzné produkty
BIOMILA Ryža basmati natural bio 500g
Ryža basmati je kráľovnou medzi dlhozrnnými ryžami. Ryža je prirodzene bezlepková potravina
BIOMILA Ryža červená bio 500g
Červená ryža patrí medzi špeciálne nelúpané druhy ryže. Dlhozrnná, nelúpaná
BIOMILA Ryža dlhozrnná natural bio 3 kg
Ryža pochádza z južnej Ázie, kde bola pestovaná už pred mnohými tisícročiami. Táto natural ryža nie je brúsená ani leštená, preto ...
BIOMILA Ryža jazmínová natural bio 500g
Jazmínová ryža má svoj pôvod v ázijskej kuchyni. Je to vlastne dlhozrnná ryža s jemnou vôňou jazmínu a príjemnou chuťou. Vyskúšajt ...