BIOMILA Špaldová chlebová múka graham bio 4kg
Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického, i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál.
B0529048
6 mesiacov
1
Poľnohospodárstvo EÚ
nešpecifikované
popis
Špaldová chlebová múka grahamová vznikla mletím celého zrna vylúpanej špaldovej pšenice tradičným spôsobom na kamennom mlyne. Táto celozrnná múka je typická príjemnou orieškovou chuťou. Použiť ju môžete nielen na pečenie chleba, či rožkov, ale výborne chutí aj v koláčoch, múčnikoch a cestovinách.
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni zrno pred kontamináciou. V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky.
Viac o špaldovej pšenici sa dozviete v článku Čo je špalda?
Rady pred prvým použitím špaldovej celozrnnej múky: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.
Zloženie: chlebová celozrnná múka graham z pšenice špaldy*
* z ekologického poľnohospodárstva
Energia | 1 462 kJ / 346 kcal |
tuky | 2,42 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,40 g |
sacharidy | 71,12 g |
- z toho cukry | 0,89 g |
vláknina | 7,60 g |
bielkoviny | 13,66 g |
soľ | < 0,0025 g |
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
príbuzné produkty
BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť.
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká bio 4kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
BIOMILA Špaldová chlebová múka graham BIO 1kg
Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického, i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál. ...