výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Ovos nahý bio PROBIO 500g

Obilnina na priamu spotrebu. Ovos patrí medzi nutrične najvýznamnejšie obilniny.

Bio Rastlinné Bez pridaného cukru Bez mlieka Bez konzervačných látok a umelých farbív
Ovos nahý bio PROBIO 500g
Ovos nahý bio PROBIO 500g
Kód produktu:

P910093

Trvanlivosť:

12 mesiacov

Počet kusov v kartóne:

14

Krajina pôvodu:

Poľnohospodárstvo EÚ (Česká republika)

Výrobca:

ProBio

varianty:
Ovos nahý bio PROBIO 500g
Na sklade
2,08 
2,08 
1,73 
-
+

popis

Ovos sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie nutrične hodnotné potraviny. Medzi ich skvelé vlastnosti patrí vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny (sacharidy sa pomaly vstrebávajú a pocit nasýtenia zostáva na dlhšiu dobu), vyšší obsah bielkovín. Konzumácia ovsa priaznivo ovplyvňuje trávenie a vďaka obsahu nenasýtených mastných kyselín pomáha znižovať cholesterol. Ovos nahý používame ako prílohu do zeleninových šalátov, zapekaných pokrmov, placiek, karbonátkov, krémov a nátierok.
 

Zloženie: Ovos nahý z produkcie ekologického poľnohospodárstva


Návod na prípravu: Ovos dôkladne prepláchnite, nasypte do hrnca s osolenou vodou, pridajte trochu oleja a varte
                                  pod pokrievkou bez miešania. Po 30 minútach je zrno chrumkavé, po 60 minútach mäkké a
                                  vhodné do nátierok. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.

               

Výživové údaje                                                             100 g                   
  Energia 1 519 kJ / 361 kcal
  tuky 7,10 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny 1,20 g
  sacharidy 56,00 g
        - z toho cukry 1,50 g
   vláknina 11,00 g
  bielkoviny 13,00 g
  soľ <0,01 g


Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70% .

Alergény: Obsahuje lepok

Doplňujúce informácie

Ovos nahý (Avena nuda) „Ryža Európy“
 
História ovsa
Ovos pochádza z východnej Európy a jeho pravdepodobnou pravlasťou sú horské oblasti Číny a Mongolska. Bol vyšľachtený z tráv a u nás sa oddávna pestuje v mnohých odrodách, hlavne vo vyšších a chladnejších polohách. Gréci a Rimania namáčali ovsené zrno vo víne a víno dávali pred bitvou piť vojakom, aby boli statoční a chrabrí. Ovos potom dávali svojim koňom. Rímsky spisovateľ Plinius už v 1. storočí n.l. zaznamenal, že germánske kmene sa živia ovsenou kašou. Germánski bojovníci nazývali ovsenú kašu pokrmom bohov a varili ju pred bojovým ťažením. Lonicerus tvrdil, že je to ušľachtilý liek pre dennú stolicu.
 
Vedeli ste, že ..
  • bielkoviny ovsa sa svojim zložením (zloženie aminikyselín v bielkovinách) približujú k ideálnemu proteínu? Aj preto má ovos vysokú biologickú hodnotu bielkovín. Obsah bielkovín sa pohybuje od 14-21%. 
  • ovos má nedostatkový obsah vitamínov A,C a D, preto je vhodné konzumovať vločky s mliečnymi výrobkami a ovocím?
  • ovos patrí medzi nízkolepkové obilniny?
  • ovos obsahuje betaglukány, ktoré ovplyvňujú našu obranyschopnosť?
 
 
 
 
 

otázka pre predajcu

Potrebujete poradiť s výberom produktu alebo máte akékoľvek ďalšie otázky?
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.

recenzia

Pre vloženie recenzie musíte byť prihlásení

Recepty

príbuzné produkty

Ovsená kaša s jablkami a škoricou bio PROBIO 250g

Ovsená kaša s jablkami a škoricou bio PROBIO 250g

Ideálna zmes na raňajky. Postačí zaliať horúcou vodou, alebo mliekom. Sypká zmes bio.

Na sklade
3,38 
-
+