Špaldová celozrnná múka hrubá bio PROBIO 4kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku. Mlynský obilný výrobok
P70216
4 mesiace
1
Poľnohospodárstvo EÚ
nešpecifikované
popis
V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na prípravu chleba, na pečenie koláčov a rôznych zákuskov. Môže sa tiež používať na zahustenie pokrmov i na prípravu halušiek.
Zloženie: špaldová celozrnná múka (hrubá) Bio
Energia | 1 564 kJ / 370 kcal |
tuky | 2,50 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,20 g |
sacharidy | 68,00 g |
- z toho cukry | 1,70 g |
vláknina | 8,40 g |
bielkoviny | 14,00 g |
soľ | < 0,01 g |
Rady pred prvým použitím špaldovej celozrnnej múky: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%
Alergény: Obsahuje lepok.
Doplňujúce informácie
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Pestuje sa najmä v systéme ekologického poľnohospodárstva. Jej výnimočné kvality ju zaraďujú medzi vyhľadávané obilniny. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni pred kontamináciou, preto je možné použiť celé zrná vo výžive.
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.