výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Biomila burger s lososom

Dĺžka čítania: 1 min., 25 sec.
Biomila burger s lososom

Obyčajne sa burgery pripravujú z hovädzieho mäsa, ale niekedy nezaškodí ochutnať aj niečo iné - tentoraz vyskúšajte burger s údeným lososom.

Prísady:  4 ks žemľa, 1 ks cuketa, 1 ks mrkva, 1 ks vajce, 1 ks cibuľka, 60 g ovsené vločky bezlepkové jemné, 50 g údený losos, olivový olej, soľ, citrónové korenie, 1 ks biely jogurt, 40 g kečup, kôpor, uhorka, paradajka, ľadový šalát
Postup prípravy: Očistíme si cibuľku, nakrájame a opražíme na olivovom oleji. Mrkvu a cuketu nastrúhame, pridáme vajíčko, na drobno nakrájaného lososa, ovsené vločky a opraženú cibuľku. Všetko premiešame dochutíme soľou, citrónovým korením a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom vytvarujeme okrúhle fašírky vo veľkosti žemle a pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C  20 minút. Medzitým si pripravíme dressing z jogurtu, kečupu, ktorý dochutíme kôprom, soľou a korením. Na plátky si nakrájame uhorku a paradajku a môžeme sa pustiť do zostavenia výborného jedla ;) Žemľu si prekrojíme a opečieme na grile alebo na panvici. Obe strany žemle potrieme dressingom. Na spodnú stranu žemle položíme rybiu fašírku, nakrájanú paradajku, uhorku, list ľadového šalátu a prikryjeme druhou časťou žemle. Želáme dobrú chuť.

Náš tip: Fašírku môžete podávať i so zemiakovo-kôprovým prívarkom.
 


 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Ovsené vločky jemné bezlepkové bio 250g

BIOMILA Ovsené vločky jemné bezlepkové bio 250g

Bezlepkové vločky boli vyrobené zo špeciálnych kultivarov ovsa, spracované na zariadeniach, ktoré neprišli do styku s gluténom poc ...

Na sklade
1,60 
-
+