Čokoládové sušienky z červenej šošovice
Prísady:
1/2 šálky roztopeného masla, 1 1/2 šálky múky z červenej šošovice BIOHARMONIE, 3/4 šálky trstinového cukru BIOHARMONIE, 1KL vanilkového prášku, 1/4 KL kypriaceho prášku, štipka soli,1/8 KL sody bikarbony,1 vajce,1/2 šálka roztopenej horkej čokolády, 1/2 šálky nalámanej horkej čokolády.
Postup prípravy:
Trúbu si vyhrejeme na 175°C,plech vyložíme papierom na pečenie,alebo dáme silikonovú podložku. v mixeri si vyšľaháme maslo z cukrom do peny, asi 5 min.Pridáme vajce a šľaháme, pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Primiešame vanilkový prášok,
polovicu rozpustenej a vychladnutej čokolády a znovu premiešame. Múku, kypriaci prášok, sodu a soľ preosejeme a pomaly pridávame do vyšľahanej zmesi. Po spojení surovín primiešame zbytok čokolády , ktorú sme si nasekali na kúsky. Odtrhneme z cesta, vytvoríme si guličku, ktorú potom mierne stlačíme, na placku.Takto pripravené sušienky pečieme 8 - 10 min. Necháme vychladnúť na plechu.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Vanilka mletá bio Sonnentor 10g
Smotanovo sladká aróma vanilky s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa takmer výhradne do mliečnych jedál.