Cookies s ovsenými vločkami
Prísady:
100g Biomila ovsených vločiek jemných, 100g masla, 2 menšie vajíčka, 2 čajové lyžičky bieleho jogurtu, 70g hladkej špaldovej múky, 40g mletých orechov, 35 g nastrúhanej bielej čokolády (môže byť aj tmavá, alebo sušené ovocie), 1 čajová lyžička vanilkového prášku, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 20g trstinovej melasy, 60g trstinového cukru.
Postup prípravy:
Na panvici rozpustíme 50g masla a jemné ovsené vločky krátko opražíme. Do vychladnutej zmesi pridáme zvyšné suroviny, dobre rozmiešame a lyžicou robíme na plech kôpky, ktoré roztlačíme na požadovaný tvar. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 min
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
BIOMILA Vločky ovsené jemné bio 500g
Ovsené vločky jemné sú vyrobené zo zrna ovsa nahého, v bio kvalite.