Domáci vanilkový cukor
Tá vôňa stojí za tú námahu. Vaše dezerty budú lákať omamnou vôňou sladkastej vanilky.
Prísady: 500g trstinového cukru, 2 ks vanilkového struku alebo 1 ČL mletej vanilky + 1 vanilkový struk.
Postup prípravy: 2 vanilkové struky si prerežeme, vyberieme vanilkový kaviár, dáme všetko do misky. Pripravenú vanilku zasypeme 500g krupicového cukru a dobre premiešame. Presypeme do uzatvárateľnej nádoby. Po 1 až 2 týždňoch môžeme cukor používať. Pred použitím je dobré cukor premiešať.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Vanilka - struk bio Sonnentor 1 ks
Pravá vanilka prepožičiava lahôdkam niečo zmyselné. Používa sa najmä do sladkých mliečnych pokrmov.
Vanilka mletá bio Sonnentor 10g
Smotanovo sladká aróma vanilky s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa takmer výhradne do mliečnych jedál.