Farebná raž so šampiňónmi
Prísady:
200g raže bio, soľ, cca 400g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľa, 50g šunky, olivový olej bio, 125 ml červeného vína bio, čierne korenie, 200 ml vývaru, 2 lyžice kyslej smotany alebo ryžového krému na varenie, 2 papriky.
Postup prípravy:
Raž uvaríme domäkka. V panvici na oleji jemne orestujeme šunku pridáme cibuľku, opražíme do sklovita. Zalejeme vínom, pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme. Zmes podlejeme vývarom, zjemníme kyslou smotanou alebo ryžovým krémom na varenie a premiešame (už nevaríme). Papriku nakrájame na kocky a pridáme k uvarenej raži, ktorú zmiešame s pripravenou omáčkou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok