Hríbová basmati ryža
Prísady:
250g bio bielej basmati ryže, 2 cibule, hríby, bio sterilizovaný hrášok, bio mletá rasca, bio zeleninový bujón, soľ s dvanástimi bylinkami, olej vhodný na tepelnú úpravu.
Postup prípravy:
Na oleji popražíme polovicu cibule s ryžou. Zalejeme vodou, v ktorej sme rozpustili 1 kocku zeleninového vývaru. (Pomer ryža : vývar = 1: max.1,5). Prikryjeme a necháme dôjsť. Ku koncu pridáme sterilizovaný hrášok. Zatiaľ si na panvici osmažíme cibuľu s hríbami, dochutíme, zakryjeme a tepelne upravujeme aspoň 20 minút. Hráškovú basmati ryžu zmiešame s pripravenou hríbovou zmesou.
Náš tip:
Basmati ryža je teraz dostupná vo výhodnej cene! Sledujte Akciu na našej stránke.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Ryža basmati biela bio 500g
Ryža basmati je kráľovnou medzi dlhozrnnými ryžami. Ryža je prirodzene bezlepková potravina.
Hrášok sterilizovaný bio PROBIO 350g
Hrášok sterilizovaný bio v sladkoslanom náleve, veľkostne netriedený. Hmotnosť pevného podielu 230g.
Rasca mletá bio Sonnentor 60g
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok