Hrnčeková buchta s tvarohom a jahodami
Prísady: 4 vajcia, 2 hrnčeky trstinového cukru, 3 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky, ½ hrnčeka sezamového oleja, 1 hrnček kyslej smotany, 1 kypriaci prášok, 2 vanilkový cukor, 400g jemného tvarohu, 2 PL vanilkového pudingu, 3 PL práškového cukru, jahody
Postup prípravy: Rúru si predhrejeme na 180 °C. Vajíčka s cukrom a 1 ks vanilkovým cukrom si vymiešame do peny. Postupne vmiešame olej, smotanu, preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na väčší plech vystlaní papierom na pečenie. Tvaroh si premiešame s vanilkovým pudingom, vanilkovým cukrom a trstinovým práškovým cukrom. Lyžicou alebo zdobiacim vreckom nanesieme na cesto. Na záver poukladáme kúsky jahôd a dáme piecť na cca 30 minút. Pred podávaním posypeme trstinovým práškovým cukrom.
Tip: Keďže sezamový olej má výraznú chuť, môžeme použiť napríklad olivový alebo slnečnicový olej. Na posyp môžeme použiť cukor rozmiešaný zo škoricou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Olej sezamový panenský bio NaturGreen 500ml
Sezamový olej panenský za studena lisovaný mechanickými postupmi. Je právom považovaný za najvhodnejší olej pre teplú kuchyňu, pre ...