Hrnčeková mrkvová torta
Mrkva k jeseni určite patrí a to nielen v slaných pokrmoch ale aj v rôznych sladkých dobrotách. Vychutnajte si ju v nenáročnej a ľahučkej torte
Prísady: 4 hrnčeky na jemno nastrúhanej mrkvy, 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky BIOMILA, 1 hrnček kokosového cukru, ½ hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček nasekaných vlašských orechov, 1 hrnček kokosovej kyslej smotany, ½ hrnčeka tekutého kokosového oleja, ½ hrnčeka tekvicových semienok, 2 vajíčka, 2 čl perníkového korenia, 2 čl prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 5 kvapiek éterického oleja pomaranč Sonnentor.
Postup prípravy: Mrkvu, vajíčka, olej, smotanu, éterický olej si rozmiešame. Pridáme všetky ostatné suroviny a opäť dobre premiešame. Vylejeme do tortovej formy 24 -26 cm. Pečieme cca 35 minút na 200°C. Na upečený koláč rozotrieme jednu kyslú kokosovú smotanu rozmiešanú s jednou čajovou lyžicou škorice Cejlon a ozdobíme zmesou Sila kvetov Sonnentor.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Sila kvetov bio Sonnentor 35g
Sladká zmes kvetov a korenia je určená na všetko sladké a nielen to. Doprajte si farebné kvetinové chuťové zážitky a ozdobte svoj ...
Perníkové korenie bio Sonnentor 40 g
Ako názov napovedá používa sa na prípravu perníkov. Ale výborne sa hodí i do vianočného pečiva, na prípravu ovocného chlebíčka, či ...
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká bio 4kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
BIOMILA Kokosový cukor bio 250g
Je cennou alternatívou ku klasickému cukru, použitie môže byť rovnaké. Jedinečná je predovšetkým jeho karamelová chuť.