Hydinové mäso so špaldovou pšenicou ako prílohou
Prísady:
Postup prípravy:
Príloha: Špaldovú pšenicu prepláchneme a namočíme do vody aspoň na 2 hodiny (najlepšie na 12 hodín). Potom ju v čistej vode uvaríme do mäkka (cca 30 min. – závisí od času, ako dlho bola namočená). Vodu nezlievame, aby sme nestratili cenné minerály. Na koniec môžeme pokvapkať olejom a prípadne dosoliť podľa chuti.
Šalát: Ošúpanú a umytú uhorku nakrájame na menšie kúsky. Umyté papriky nakrájame na ľubovoľné kúsky, paradajky môžeme nakrájať na polovičky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky. Zeleninové kúsky spolu dobre premiešame a trošku posolíme.
Dressing: V miske rozmiešame jogurt s nasekanými bylinkami, pretlačeným cesnakom, dochutíme citrónovou šťavou, bylinkovou soľou a korením. Na suchej panvici orestujeme kešu oriešky, ktoré pridáme do zeleninovej zmesi.
Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a okoreníme s garam-masala. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na tanier naložíme pšenicu, na ňu rozložíme zeleninu, mäso a polejeme pripraveným dressingom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.